marți, 18 martie 2014


Despre Vladimir Putin circula mai multe legende despre originile sale si ale familiei sale. Una dintre cele mai interesante pentru noi romanii este cea care spune despre  stra-strabunicul lui Putin ( Putin fiind un nume care nu are nici o semnificatie si nici o rezonanta in limba rusa, nefiind trecut in “Balşaia enciclopedia” (Marea Enciclopedie) ) ca ar fi fost român din regiunea de astazi a Basarabiei si s-ar fi numit Vladimir Putină.

Se spune ca moldoveanul Putină ar fi fost unul dintre cei 400 de soldati din garda personală a lui Dimitrie Cantemir cu care s-ar fi retras in Rusia in urma bataliei pierdute de la Stănileşti de pe Prut din 1711.

La acel moment Dimitrie Cantemir se afla in alianta cu Imperiul ţarist si s-a refugiat dupa batalia pierduta la Moscova sub protectia ţarului Petru cel Mare. Acelaşi ţar l-ar fi decorat pe soldatul Putină pentru loialitatea sa.

Potrivit traditiei rusesti in familia Putina pe linie paterna toti primii nascuti au fost numiti Vladimir. Astfel generatie dupa generatie au urmat o serie de Vladimir-i. Unul dintre acestia , Vladimir Vladimirovici Putină, bunicul lui Putin , ar fi fost bucatarul personal al lui Stalin.

Sunt surse care afirma ca Putin isi recunoaste stramosii moldoveni dar zice ca acum simte doar ruseste.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii