luni, 15 august 2016



In contextul in care globalizarea a facilitat raspandirea diverselor forme de virusi in intreaga lume, iata ca s-a confirmat si in Romania primul caz de moarte din acest an provocata de catre virusul West Nile. La nivel global, frica raspandirii virusului Zika, provocat de regula de catre intepaturile asa numitului "tantar-tigru", a creat ingrijorare atat in randul oamenilor obisnuiti cat si cel al lumii medicale.
Specialistii in tratarea bolilor infectioase, au dezvaluit faptul ca o batrana din Urziceni, judetul Ialomita, a decedat dupa ce fusese internata cu suspiciune de infectare cu virusul West Nile la sfarsitul lunii trecute, potrivit enational.ro.


Batrana din Urziceni avea 79 de ani si a fost transferata de la Ialomita la "Matei Bals", unitate medicala specializata in tratarea bolilor infectioase. In urma analizelor, specialistii au confirmat banuielele infectarii cu virusul West Nile, insa potrivit guraialomitei.com, confirmarea diagnosticului a venit abia dupa decesul femeii. Batrana avea de asemenea si alte afectiuni care i-au slabit si mai mult organismul.

Virusul West Nile este unul transmis prin intepatura tantarilor si poate provoca diverse forme de meningita. Metode simple de aparare precum dispozitivele anti-tantari prezente acum pe piata va pot salva viata, tantarii fiind de altfel unele din insectele care raspandesc o serie de boli foarte grave.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii