luni, 15 august 2016


Eduard Novak este un ciclist paralimpic, fiind de asemenea castigatorul primei medalii de aur din istoria Romaniei la Jocurile Paralimpice in cadrul editiei 2012 a acestei competitii speciale, desfasurata in acel an la Londra. Carol-Eduard Novak s-a nascut la 28 iulie 1976 la Miercurea Ciuc si a suferit un accident rutier in anul 1996, in urma caruia medicii au fost nevoiti sa-i amputeze piciorul drept.

Insa pentru Eduard Novak viata sportiva n-a incetat, acesta trecand peste momentul tragicului accident si revenind pe bicicleta, ba chiar reusind sa aduca prima medalie pentru Romania la Jocurile Paralimpice, dar de asemenea trebuie mentionat ca si prima medalie de aur castigata de catre tara noastra la aceasta competitie este adusa tot de el. In anul 2013, Eduard Novak devine chiar noul presedinte al Federatiei Romane de Ciclism.

Alaturi de Eduard Novak, sunt inca zece sportivi paralimpici romani care vor participa la Jocurile Paralimpice din acest an, fiecare cu povestile lor de viata, cu sperantele si asteptarile lor, insa cu totii invingatori, trecand peste multe obstacole de ordin social, emotional, etc.

Pentru a doua oara consecutiv, producatorul de produse lactate Olympus sustine sportivii paralimpici ai Romaniei la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din Brazilia, directionand cate 50 de bani pentru fiecare sticla promotionala de lapte Olympus coumparata de catre consumatori.

Fiti si voi alaturi de sportivii paralimpici ai Romaniei, indreptati-va un gand bun si spre cei care ne vor reprezenta intr-o competitie cu totul si cu totul speciala, unde toti participantii sunt cu adevarat niste invingatori. Romania este reprezentata la Jocurile Paralimpice de la Rio de 11 sportivi plini de ambitie, care sunt decisi si motivati sa apere cu onoare si demnitate culorile tricolorului romanesc.

Foto: captura Youtube







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii