vineri, 19 decembrie 2014


Dupa ce parlamentarii romani au simplificat obtinerea cetateniei romane de catre persoanele cu origini romanesti din statele vecine Romaniei, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Bulgaria dar si pentru cei din tarile balcanice, pentru cei cunoscuti si sub numele de aromani, macedoromani, istroromani, meglenoromani, saraceni sau vlahi, a inceput sa se intrevada o noua speranta si pentru vlahii din Albania.


Multi dintre vlahii din Albania se gandesc acum sa-si obtina pasaportul romanesc pentru a putea calatori liber in Uniunea Europeana, pentru a putea studia ori chiar pentru a lucra in tarile din UE. Cei care si-au depus cererile pentru obtinerea cetateniei romane sunt de regula persoanele active si cele tinere, cei mai batrani dintre vlahii din Albania manifestand un interes mai scazut fata de aceasta posibilitate.

 Perspectivele care se deschid in fata vlahilor din Albania dupa ce au in mana pasaportul romanesc ii fac pe acestia sa creada si sa spere intr-un viitor mai bun de aici incolo. Familiile de vlahi sunt foarte unite si se ajuta intre ele, facand eforturi pentru a-si trimite tinerii la studii in strainatate cu speranta unor locuri de munca bine platite dupa incheierea studiilor.

 Sunt cateva conditii minime pentru ca o persoana sa fie eligibila pentru a obtine cetatenia romana printre care un cazier curat, cunostinte de limba romana si de istorie a civilizatiei romanesti.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii