luni, 22 decembrie 2014


Şedinţă în redacţia unei televiziuni, după plecarea lui Băsescu. Redactorul şef întreabă redactorii dacă sunt ştiri de la Cotroceni, dacă Primul Ministru a zis ceva de Preşedintele Iohannis, redactorii dau din umeri. Nici măcar Iohannis nu a certat pe Ponta, ori guvernul?
Unde e d-le, Băsescu, ăsta politician, de dimineaţă până seara ne ţinea în priză, aveam pâine de mâncat cu ăla. Ce să facem cu Iohannis, ăsta nu vorbeşte, nu scrie, nu mişcă. Vine la serviciu, intră în birou, priveşte într-un loc fix, aşteptând ora când va pleca acasă. Nici Ponta nu mai vorbeşte, s-a dat la fund. A renunţat până şi la doctorat, România prea e liniară.
Du-te domle mitueşte un parlamentar de la putere să înjure pe Iohannis, să spună că este vândut băsismului, să spună ceva, poate reuşim să-l scoatem din muţenie. „Nu ţine boss, răspunse redactorul, au încercat alţii, n-a mers”, „păi cea zis”? insistă şeful, „asta e ,că n-a zis, a ieşit purtătoarea de vorbe şi a spus din partea Preşedintelui ssttt!!! şi atât .” Ăştia sunt nebuni, ei vor pace şi noi, pe noi ne-a întrebat cineva ce vrem? Din ce vom trăi, din accidente de aviaţie şi beţivi adunaţi din şanţuri?
Vedeţi ce mai e cu cazul ăla al Luminiţei Anghel, mai înfiază copilul, ori nu, băgaţi-vă acolo, daţi-vă cu părerea, unii să fiţi pentru mama naturală împotriva Luminiţei, alţii cu Luminiţa împotriva mamei, vedeţi ce mai puteţi stoarce de aici. Interesaţi-vă de Bote, ce face, mai pleacă în Turcia, se mai operează? Spuneţi-i că a intrat într-un con de umbră, să facă ceva, provocaţi-l, dacă nu merge, încercaţi cu Bianca. Hai bă mişcaţi-vă că murim de foame şi ne dau ăştia afară.

     M-am gîndit, strecuraţi o ştire pe surse cum că Băsescu va fi chemat la DNA, nu contează în ce dosar, numai spuneţi asta, apoi diseară facem o dezbatere pe temă, până vor infirma procurorii, am făcut emisiunea.
Bun era Băsescu, ăsta găsea el pe cine să înjure, începea cu Putin şi termina cu ultimul om de la poarta guvernului, nu ne lăsa fără pâine.
Vine greul pentru ziarişti, trebuie să muncească, să scormone, să facă anchete jurnalistice, astea costă bani şi îţi trebuie şi oameni competenţi.
    „DNA-ul, ce e cu el?” întreabă tresărind Bosul,„a arestat pe unul de la noul PNL, aripa portocalie, unul care a fost adjunctul unui ministru în guvernul Boc, scriem despre el?”, întreabă reporterul, „ştiţi că aveam embargou, nu prea scriam despre portocali”, „scrie, filmează adu-mi materialul să-l dăm pe post, dă-i în mă-sa cu embargoul lor,”îi zise şeful bucuros că se vedea o oportunitate la orizont, chiar dacă nu era exact ce şi-ar fi dorit el.

Ionel Carstea

Sursa: [1] carstea-ionel.blogspot.ro/2014/12/jurnalistii-in-somaj.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii