vineri, 28 noiembrie 2014


La Iasi, artisti de muzica populara din Romania si din Republica Moldova vor concerta luni, inainte de militara care va trece prin Piata Unirii. Pe iesenii ii asteapta luni dimineata in Piata Unirii, incepand cu ora 09:00, un concert de muzica populara intitulat "Noi suntem romani", unde vor fi prezenti si vor canta Petrica Matu Stoian, Laura Lavric, Maria Ghinea iar din Republica Moldova vor veni artistii Zenaida Julea si Nicolae Hlib.Dupa concert va urma un ceremonial religios, discursuri, depuneri de coroane si o parada militara.

Municipalitatea vapregati si aproximativ 7000 de portii de fasole cu carnati. Iesenii sunt asteptati luni in numar mare in Piata Unirii, primarul orasului Iasi insistand chiar pe importanta prezentei a cator mai multi ieseni la acest eveniment:
"Vom avea luni sarbatorirea zilei de 1 Decembrie, in Piata Unirii. E foarte important sa venim in numar cat mai mare pentru ca romanii au nevoie de aceste simboluri. Sa nu uitam ca Iasul a facut un sacrificiu foarte mare in 1859, cand a cedat capitala Bucurestiului. Dupa aceea, in perioada 1916-1918 sa nu uitam ca s-au facut demersuri de la Iasi pentru unirea mare. Sunt multi ieseni care nu stiu rolul Iasului in infaptuirea Unirii Mari si ar fi bine sa venim toti, sa fim solidari cu istoria Iasului si, de ce nu, cu modelele pe care le-am avut in istorie", a declarat primarul Gheorghe Nichita
 Sursa:
[1] http://www.bzi.ro/concert-parada-si-fasole-cu-carnati-de-ziua-nationala-469591

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii