sâmbătă, 26 iulie 2014



Ca si in Siria, in Ucraina este un razboi in desfasurare intre interpusi, intre mercenari sau companii subsidiare care livreaza oameni antrenati si pregatiti pentru misiuni de lupta sau "alte misiuni" care sa acopere implicarea directa a unor tari sau a unor companii multinationale. In mare masura, aceasta lupta se duce pentru energie. Cum Rusia nu are o industrie sau o economie diversificata, ci bazate in principal pe exploatarea si vanzarea de materii prime, rezervele de gaze de sist din Ucraina reprezinta un posibil concurent serios care ar lovi puternic in economia Federatiei Ruse.

Daca va uitati la harta de mai sus cu rezervele de gaze de sist veti observa ca zonele de conflict coincid cu zonele in care Ucraina detine aceste resurse. In bazinul Dnieper-Donetsk, acolo unde se estimeaza ca exista aceste resurse este acum si conflictul cel mai sangeros care face ravagii in randul populatiei si al infrastructurii.

In vestul tarii,in regiunea Transcarpatia sau Zakarpatia, acolo unde se estimeaza celelalte rezerve semnificative de gaze de sist ale Ucrainei, au loc unele tulburari provocate de etnici maghiari aparuti in acea regiune, atat din Ungaria dar spre surprinderea multora, chiar si din Romania. Unul dintre etnicii maghiari din Romania care militeaza in Ucraina pentru autonomia regiunii Transcarpatia este Csibi Barna, extremistul maghiar care l-a spanzurat simbolic pe Avram Iancu.

Actiunile subversive ale maghiarilor din Ucraina sunt incurajate, sustinute si finantate de catre Rusia. Prin folosirea Ungariei, rusii pun o presiune suplimentara pe ucraineni si se observa din ce in ce mai mult ca maghiarii sunt intr-o legatura directa cu separatistii rusi din regiunile Dontesk si Lugansk.

Din pacate, asistam la ceva ce putini mai credeau ca ar fi posibil la inceput de secol XXI! Ungaria duce o politica agresiva, expansionista si total impotriva curentului european democratic. In Ungaria, libertatile si drepturile fundamentale ale cetatenilor incep sa fie tot mai mult ingradite dupa modelul aplicat de Vladimir Putin in Rusia.

Sursa:
-------------------

1) http://www.zerohedge.com/news/2014-07-25/company-which-joe-bidens-son-director-prepares-drill-shale-gas-east-ukraine


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii