duminică, 6 iulie 2014



Kelemen Hunor a declarat pentru Gandul ca UDMR este gata sa iasa de la guvernare daca guvernul nu-si retrage actiunea de la Tribunalul Uniunii Europene de sustinere a respingerii de catre Comisia Europeana a doua intiative cetatenesti privind minoritatile etnice/linvistice in Uniunea Europeana si statutul acestora.

Conform MAE, decizia procedurala a statului roman de a interveni in aceste cauze la Tribunalul UE vizeaza prevenirea extinderii pe cale jurisprudentiala a competentelor UE in domenii care tin de suveranitatea statelor membre, precum domeniul protectiei drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale. Romania sustine pozitia principial corecta a Comisiei Europene, potrivit careia, în acest domeniu, Uniunea Europeana nu are competente atribuite în baza dispozitiilor tratatelor fundamentale. Romania a trimis cerere de interventie in ambele cauze, iar intr-una dintre ele a participat si la faza scrisa prin transmiterea observatiilor. 

Cu alte cuvinte, cererea lui Kelemen Hunor si implict a UDMR-ului ca Romania sa-si retraga interventiile in aceste cauze este o actiune vadit in interesul tarii vecine, Ungaria, cu scopul subversiv ca aceasta sa-si extinda competentele pe cale jurisprudentiala in domenii ce tin de suveranitatea altor state, printre care si Romania, iar Ungaria sa devina un "tutore" transnational pentru minoritatile etnice maghiare din statele membre ale UE.

Mai simplu spus, este tradare a interselor nationale si cedarea suveranitatii de catre Romania asupra teritoriilor locuite de minoritatea etnica maghiara direct Ungariei.

Conform  art. 394 din Codul penal, trădarea reprezintă fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:
    a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;
    b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;
    c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;
    d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale,
se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.


Petitie impotriva cedarii suveranitatii  a teritoriilor romanesti de catre UDMR catre Ungaria :  http://www.petitieonline.com/cerem_desfiintarea_udmr_pentru_subminarea_puterii_de_stat

Semnati si voi daca sunteti constienti ca UDMR a devenit deja un pericol pentru integritatea si suveranitatea Romaniei!

Sursa:

1) http://www.curentul.ro/2014new/politic/2291-liderii-udmr-risc%C4%83-dosare-penale-pentru-tr%C4%83dare



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii