duminică, 27 iulie 2014



Tinerii romani din Ucraina nu vor sa moara pentru Poroșenko, Ianețiuk și Timoșenko! Deschideti granitele Romaniei si Republicii Moldova pentru a primi acesti tineri! Acesti tineri trebuie trimisi la studii, nu la moarte! Destul au murit romanii secole la rand in primele randuri ale razboaielor, ba pentru turci, ba pentru rusi, polonezi, unguri, habsburgi, austro-ungari sau alte natii!

Pana se linistesc apele in Ucraina, tinerii romani care au primit ordine de mobilizare pentru a merge intr-un razboi care nu-i al lor, trebuie trimisi in Romania sau in Republica Moldova. In timp ce tinerii ucraineni care au fugit din estul Ucrainei in vestul acesti tari au regim de refugiati, tinerii romani primesc ordine de mobilizare! 

Cu alte cuvinte se doreste ca romanii sa moara iarasi in primele randuri ale razboiului, asa cum au murit nenumarati tineri de origine romana, trimisi fortat pe timpul URSS-ului sa lupte intr-un razboi inutil, in Afganistan. Pe atunci nu era saptamana in care sa nu se intoarca sicrie cu soldati de origine romana ucisi in Afganistan.

Nu ajunge cat sange romanesc s-a jertfit din cauza ciumei rosii numite URSS? Nu ajunge cati romani au fost ucisi cu sange rece la Fantana Alba? Lansam un apel autoritatilor din Romania si Republica Moldova: deschideti granitele si primiti tinerii romanii ce nu merita sa moara in razboiul altora!

In istorie au fost cazuri paradoxale cand romani basarabeni au fost recrutati cu forta ca sa serveasca drept carne de tun pentru URSS si au ajuns sa lupte atat pe frontul est, in Crimeea, Caucaz sau Stalingrad cat si in vest, participand la atacul Berlinului. 

Ajunge cat sange romanesc s-a varsat pentru ciuma rosie reprezentata de URSS si de tarile mostenitoare ale acestuia! Romanii din Ucraina trebuie ajutati sa nu se transforme in victimele unui razboi strain de interesele lor! Daca pana acum, minoritatea romaneasca din Ucraina a fost lipsita de orice drepturi pentru ce ar onora numai obligatiile?

1 comentarii:

  1. Sunt deacord ca tinerii romanii sa fie primiti, as spune ca masura ar trebui urgentata...Azi razboaiele nu mai au onoare, sunt doar mijloace prin care rechini isi impart teritoriile, influentele. A muri ptr nimic nu e o cauza onorabila, demna de sacrificiu. Omul de rand sufera din cauza nebuniei celor ce provoaca dezastrele, sufera in timpul razboiului si dupa razboi....sufera familile si lista continua. Un exemplu viu e Romania...ti-ai sacrifica viata ptr smecheri, hoti, tigani, etc...Baieti cu bube si copii lor ar fin pin Dubai...

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii