luni, 28 iulie 2014



Vizita recenta a lui Viktor Orban din Romania, de la Tusnad, ideile exprimate si discursul sau legat de autonomia Tinutului Secuiesc au fost analizate si de conationalii sai maghiari si parerile lor sunt destul de surprinzatoare.

Intr-un articol de pe blogul hungarianspectrum.wordpress.com, intitulat Ungaria lui Viktor Orban: "O democratie limitata"("An illiberal democracy"), premierul Ungariei este criticat si chiar ironizat atat in articol cat si in comentariile pe care diferiti utilizatori le-au postat.

Unul dintre utilizatori este chiar destul de acid la adresa lui Viktor Orban, afirmand ca "discursul" premierului maghiar este supraestimat, nefiind necesara analiza discursului sau pentru ca este doar o insiruire de bolboroseli incoerente, repetand fraze pe care le-a auzit de la altii ( deci putem sta linistiti, nu doar Victor Viorel Ponta plagiaza sau face copy paste) sau vorbeste despre ceea ce tocmai a citit recent in ziar.

Acelasi utilizator isi incheie comentariul cu o caracterizare naucitoare pentru Viktor Orban: "Sa recunoastem, omul are abilitati intelectuale limitate,..., cu aceasta afirmatie, cred ca am fost chiar destul de politicos".

Afirmatia legata de abilitatile intelectuale limitate ale lui Viktor Orban ne face sa ne punem intrebarea daca nu cumva sta altcineva in spatele politicii agresive a premierului maghiar. Or fi avand si ungurii "Batranul" lor care influenteaza viata politica din Ungaria?

Pe acceasi pagina mai sunt si alte comentarii, poate la fel de acide, dar acesta ne-a atras noua atentia cel mai mult si este pe undeva extrem de surpinzator. Sa fie oare Ungaria la fel de dezbinata ca si Romania? Sa fie oare Viktor Orban, un fel de Traian Basescu de origine maghiara care sa provoace dezbinarea politica, sociala si ideologica a propriilor concetateni? De altfel despre Viktor Orban si Traian Basescu se stie ca sunt prieteni buni si ca de regula prieteniile se leaga intre caractere asemanatoare. 

Sursa:

1) http://hungarianspectrum.wordpress.com/2014/07/26/viktor-orbans-hungary-an-illiberal-democracy/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii