duminică, 6 iulie 2014



In contextul actual geopolitic multi investitori au preferat sa evite sa mai investeasca in Ucraina, Rusia, Belarus, Ungaria sau chiar pana si in Bulgaria (acolo unde socialistii sunt suspectati a fi sustinatori ai Rusiei) si s-au reorientat catre Romania.

Astfel in ultimul timp au inceput sa apara brusc mari sume de bani pe piata din Romania. Insa atat aparitia cat si disparitia brusca a unor mari surse de bani pot crea mai dezechilibre si perturbari pentru economia unei tari.

Romania trebuie sa aiba grija la investitiile rusesti subversive, sau sub acoperire. Este clar ca nu vor veni rusii direct sa investeasca ci o vor face prin companii subsidiare din alte tari sau chiar diversi "agenti" de alte nationalitati decat cea rusa. 

Fluxurile masive de capital care patrund in Romania sunt benefice pentru economia noastra dar daca acestea sunt doar investitii subversive sau speculative facute de rusi sub acoperire cu scopul de a controla anumite sectoare ale economiei sau ale industriei acestea se pot intoarce ca un bumerang asupra economiei romanesti.

Pana acum rusii au pus mana pe mai multe combinate siderurgice din Romania pe care le-au adus aproape pe toate in pragul falimentului. Este stiut faptul ca Romania concura direct cu spatiul ex-sovietic in acest domeniu al siderurgiei si nu este de neglijat ipoteza ca s-a dorit de la bun inceput falimentarea unor concurenti in acest domeniu.

Dar pericolul cel mai mare il reprezinta privatizarile din Romania facute fara nici o logica si care pot pune in pericol sectoare foarte importante cum ar fi cele ale companiilor furnizoare de utilitati: apa, energie electrica, energie termica, gaze, gunoi, telefonie, etc

Nu trebuie uitata actiunea subversiva a unor "fosti" agenti sovietici care furnizau carbune energetic pentru termocentralele romanesti la preturi umflate cel putin de doua ori : Spionii care ne umfla factura la intretinere. Astfel de actiuni au fost incercate si in alte tari care au fost inainte aflate in sfera de influenta a URSS, cum ar fi de exemplu tarile baltice, dar acolo legislatia coerenta si rusofobia accentuata au balticilor a facut ca aceste lucruri sa nu fie posibile.

Asadar, trebuie mare atentie la "investitiile" rusesti sub acoperire si in mod special trebuie urmariti banii si traseul lor!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii