duminică, 29 iunie 2014



Conform celor de la MailOnline mai multi cetateni britanici au aderat la gruparile jihadiste din Siria si din Irak in ultimele 12 luni decat s-au oferit voluntari pentru armata britanica. In timp ce mai multe sute de britanici au plecat sa au plecat să lupte pentru militanții din Orientul Mijlociu, doar 170 s-au înrolat pentru fortele armatei britanice, în ciuda unei campanii majore de recrutare. 

Secretarul de Externe William Hague considera ca, pana la 400 de britanici au plecat să lupte alături de jihadiștii islamisti în Irak și Levant (Isis). Activitățile lor sunt acum o preocupare majoră pentru guvernul britanic, deoarece acestia sunt susceptibili de a reveni in Marea Britanie radicalizati și cu o pregătire militară. Se crede că acesti militanți britanici vor continua "lupta" lor atunci când ajung înapoi în Regatul Unit. 

Iata astfel ca acceptarea masiva a imigrantilor din anumite state din Orientul Mijlociu sau din alte state din nordul Africii sau chiar din Asia reprezinta acum un pericol la adresa securitatii nationale pentru Marea Britanie. Autoritatile britanice si-au manifestat temerile asupra unui pericol manifestat de convertirea si indoctrinarea unor cetateni britanici cu ideologii islamiste radicaliste si care se vor intoarce in Marea Britanie pentru a planui eventuale atentate sau atacuri teroriste.

Sursa:

1) http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/06/17/More-Brits-Sign-Up-For-ISIS-Than-Signed-Up-For-Army-Reserve

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii