luni, 9 iunie 2014


Eroii sau tradatorii neamului romanesc au fost stabiliti de multe ori de propaganda comunista. Cat o sa-i mai lasam pe altii sa ne stabileasca eroii? Cat o sa mai lasam interese straine sa stabileasca istoria Romaniei si a romanilor?

Un popor care nu-si cunoaste trecutul, un popor care nu-si cunoaste istoria este un popor fara viitor. Trebuie facute tot timpul eforturi pentru salvarea ( cu precadere de la caderea in uitare) a tuturor valorilor nationale romanesti, incepand de la eroi, mari conducatori, artisti, operele acestora si tot ceea ce ne reprezinta pe noi ca natie, ca popor pe plan european si mondial.

Nicolae Iorga spunea ca "un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii. Doar cunoscand trecutul vom putea construi viitorul. Dar daca cel care este insarcinat cu responsabilitatea de a apara aceste valori, inclusiv de la caderea lor in uitare, este concentrat numai pe avantaje etnice pentru o anumita etnie, si aici ma refer strict la ministrul culturii al Romaniei.

Cum este posibil ca Muzeul Literaturii Romane sa fie la un pas de evacuare si ministrul culturii al Romaniei sa vaneze disidenti ca pe vremea Partidului Comunist Roman si sa propuna excluderea unui deputat roman din propriul sau partid in loc sa caute solutii pentru salvarea operelor literare de o valoare inestimabila care sunt pe cale de a fi aruncate direct in strada?

Cat o sa-i mai lasam pe altii sa-si bata joc de valorile noastre nationale si culturale? Cat o sa-i mai lasam pe altii sa ne stabileasca eroii?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii