luni, 12 mai 2014


Nici macar un razboi conventional nu are consecinte atat de dramatice si de cutremuratoare cum au exploatarile gazelor de sist. Efectele acestora se pot observa foarte bine in regiunile de pe glob in care functioneaza deja de mai mult timp aceste exploatari ale gazelor de sist si informatiile despre aceste efecte sunt mai mult decat ingrijoratoare.

Comunitatile care traiesc in apropierea operatiunilor de foraj ale gazelor de sist au devenit laboratoare in aer liber pentru studierea efectelor si impactului toxicitatii rezultate prin poluarea solului si apei asupra animalelor si al oamenilor.

Primul impact al exploatarilor de gaze de sist este asupra animalelor de talie mica : pasarile mici , micile rozatoare de camp , insecte , etc  Sunt marturii socante ale unor membri din comunitatile aflate in apropierea sondelor de gaze de sist care au remarcat absenta micilor pasari cantatoare , atmosfera transformandu-se la scurt timp dupa inceperea operatiunilor de foraj intr-o liniste apasatoare asternuta peste peisaje apocaliptice.

In jurnalele lor de pe front , soldatii din cele doua razboaie mondiale consemnau si ei de multe ori aceeasi liniste inmormantala , o atmosfera apasatoare si deprimanta , completata de mirosul mortii din aer. Gazele de sist aduc aceeasi atmosfera , aceeasi liniste inmormantala , primele victime cazand chiar micile pasari cantatoare.

In cea de-a doua etapa a poluarii provocata de catre exploatarea gazelor de sist incep sa moara animalele de talie mijlocie si in acelasi timp sa se imbolnaveasca si animalele de talie mare .

In ultima etapa se instaureaza apocalipsa totala. Mortalitate sigura pentru tot ce este viu ; la acest moment deja animalele de talie mica au disparut de mult , iar cele de talie mare mor pe capete.
\





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii