sâmbătă, 31 mai 2014


In jur de trei mii de morminte ale soldatilor romani ucisi in timpul primului razboi mondial au disparut din cimitirele din Oradea. Am uitat sa ne mai respectam eroii? Am uitat sa le cinstim memoria cum se cuvine?

Statul roman si-a batut joc de banul public facand terenuri de fotbal in panta, parcuri in mijlocul campurilor, bazine de inot la naiba-n praznic si multe astfel de exemple uitand complet de cei care s-au jertfit candva pentru aceasta tara. 

In luptele de la Oradea si in imprejurimile sale au cazut morti sau raniti peste 3000 de soldati romani.Multi dintre acestia sunt militari decedati in spitalele din Oradea.Acum se constata ca aproape toate mormintele acestor soldati au disparut din cimitirul din Oradea.





Acest clip video de mai sus, realizat de  pe care l-a numit "Remember me" (Adu-ti aminte de mine) este rezultatul a patru luni de munca dedicata si aproape non-stop. Este poate un tribut mai mare decat ar fi putut politicienii nostri corupti si spagari sa-l ofere vreodata soldatilor romani cazuti la datorie pentru patrie.

Daca in alte tari care au luat parte la cele doua razboaie mondiale exista arhive si baze de date foarte bine organizate si este posibil si astazi sa te duci la mormantul unui anumit soldat erou cazut pentru tara sa la noi in Romania aceste morminte nici macar nu mai exista , in locul unora dintre soldatii romani inmormantati in cimitirele din Oradea fiind acum inmormantate alte persoane.

Pentru cei care nu mai sunt printre noi , pentru holocaustul romanilor cand vor da politicienii nostri o lege care sa-i apere si sa recunoasca meritele celor care au murit pentru tara ? Mormintele soldatilor romani din razboaie zac neingrijite si abandonate iar unele au disparut in timp cu totul. 

Surse :





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii